Čarobno kolo- čudesni svijet nadnaravnih bića iz tradicijskih vjerovanja Podravine

Podijeli na:

U subotu04.06.2022.g. u 11 sati u Muzeju "Staro selo" Kumrovec održati će se otvorenje izložbe pod nazivom Čarobno kolo- čudesni svijet nadaravnih bića iz tradicijskih vjerovanja Podravine" , autorice Ive Lulić. 

Ova je izložba prva umjetničko-etnografska izložba koja spaja naizgled nespojivo-umjetničke fotografije Ive Lulić s usmenom predajom. Prirodne ljepote Podravine, njezina prirodna raznolikost i netaknuta priroda, između ostalog, potaknule su autoricu na stvaranje ciklusaumjetničkih fotografijainspiriranog predajom. Taj hvalevrijedan projekt o čudesnom svijetu Podravine oživio je uspavanu nematerijalnu baštinu sačuvanu u usmenim predajama o nadnaravnim bićima iz tradicijkih vjerovanja. Riječ je o novoj nesvakidašnjoj izložbi neaterijalnih fenomena koji su na umjetničkim fotografijama autorice uprizorili stanovnici Podravine. 

Kroz neobičnu suradnju umjetnice i etnologinje možete saznati gdje su živjeli divlji ljudi, kakve su podravske vile i coprnice, te upoznati ostale protagoniste zog čudesnog svijeta.