Ljetne radionice u Muzeju "Staro selo" Kumrovec

Podijeli na:

Ljetne radionice u Muzeju "Staro selo" Kumrovec

Centar za tradicijske obrte i vještine Muzeja "Staro selo" Kumrovec organizira ljetne radionice nematerijalne baštine "Svadbeni kinč" i "Izrada glinenih posuda".

Na prostoru Muzeja "Staro selo" Kumrovec u osmom mjesecu odvijati će se ljetne radionice koje imaju za cilj očuvanje i prijenos tradicijskih vještina koje su protkane u životima naših starih a održale su se do današnjih dana. Pozivamo stoga sve zainteresirane na radionice "Svadbeni kinč" i "Izrada glinenih posuda".

Radionica "Svadbeni kinč" održati će se 19.8. 2017. od 17-19 h i 20.8.2017. u sklopu manifestacije "Zagorska svadba" u vremenu od 10 do 17 h.

Na radionici ćemo izrađivati tradicijske vrste cvijeća kojima se ukrašava interijer tradicijske kuće i svadbene ukrase - svadbeni buketi za mladenku, mladenkino oglavlje i kitice za svatove koji su se u Hrvatskom zagorju koristili krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Radionicu će prezentirati gđa Ankica Čižmek iz Sv.Križa Začretje.

Radionica "Izrada glinenih posuda" održati će se u zadnjem tjednu osmoga mjeseca od 28.8. - 31.8.2017. od 10-12 h. Radionice će biti posvećene izradi ocakljenih posuda. Radionicu  će prezentirati Ivan Kovačić i supruga Ankica Kovačić, vlasnici obrta "Lončarija" iz Globočca kraj Marije Bistrice.

Zainteresirani se mogu javiti na e-mail : tihana.kusenic@mhz.hr ili   rezervacije-mss@mhz.hr