"Zagorska svadba" u Kumrovcu

Podijeli na:

12. rujna 2015. na prostoru Muzeja "Staro selo" Kumrovec bit će održana 32. po redu "Zagorska svadba" – priredba koja je osmišljena s ciljem očuvanja, njegovanja i predstavljanja nematerijalne tradicijske kulturne baštine Hrvatskog zagorja, pri čemu je poseban naglasak stavljen na svadbene običaje, pjesme, plesove i kulinarsku tradiciju ove regije. Redovitim održavanjem ove manifestacije Muzej "Staro selo" Kumrovec daje svoj obol kulturnom i turističkom promicanju sutlanskog kraja i cijelog Hrvatskog zagorja te doprinosi međugeneracijskom transferu znanja i očuvanju zagorskog identiteta u današnjem globaliziranom društvu.
U sklopu ove manifestacije, fragmente svadbenih običaja sutlanskog kraja prezentirat će etno udruga "Zipka", a svoje kulinarsko umijeće predstavit će gđa. Nada Zgorelec, osvajačica prvog mjesta na ovogodišnjem izdanju priredbe "Babičini kolači". Tijekom dana, posjetitelji Muzeja "Staro selo" Kumrovec moći će upoznati tradicijske obrte te sudjelovati u zanimljivim muzejsko-edukativnim programima.
Muzej "Staro selo" Kumrovec jedna je od ustrojbenih jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja i najveći je tradicijski uređeni prostor u Hrvatskoj, koji posjetiteljima dočarava autentičan izgled zagorskog sela s početka 20. stoljeća, a "Zagorska svadba" samo je jedan od brojnih sadržaja koje Muzej ima u svojoj ponudi.
Dobro nam došli!