Izložba " Iz škrinjice dječjeg stvaralaštva"

Podijeli na:

Ove subote, 24. 09.2022. godine u organizaciji DND Kumrovec , na prostoru Muzeja "Staro selo" Kumrovec održala se 20.dječja likovna kolonija.

U znaku obilježavanja jubilarne 20.godine kontinuiranog održavanja dječjih likovnih kolonija u izložbenom prostoru Muzeja "Staro selo" Kumrovec otvorena je retrospektivna izložba dječjih likovnih radova pod nazivom  "Iz škrinjice dječjeg stvaralaštva" autorice muzejske savjetnice i muzejske pedagoginje Tatjane Brlek. Za tehnički postav zaslužan je niži preparator Božidar Iveković.

Izložbom su predstavljeni dječji radovi koji su nastajali proteklih 20 godina na dječjim likovnim kolonijama u Kumrovcu a koji su inspirirani ljepotama Hrvatskog zagorja i Muzeja "Staro selo" Kumrovec. Osim prekrasnih dječjih likovnih izričaja potaknutih motivima dvoraca i tradicijske arhitekture, starim zanatima, dječjim drvenim igračkama, tradicijskim vezom,...izložba svjedoči i o suradnji Društava "Naša djeca" s područja Županije Krapinsko-zagorske.

Ovaj hvalevrijedan projekt dječjih likovnih kolonija, održao se zahvaljujući brojnim članicama i članovima Društava "Naša djeca" sa područja Županije, a posebice Društva "Naša djeca" iz Kumrovca te podršci Krapinsko-zagorske županije, Općine Kumrovec i MHZ- Muzeja "Staro selo" Kumrovec.

Izložba će biti otvorena do 7.listopada 2022.godine.