Stručno predavanje u Hotelu Well Termi Tuhelj

Podijeli na:

OŠ Lijepa naša domaćin je državnog natjecanja iz Geografije koje se održava od 5. do 7. 6. 2023. godine. Sudionici natjecanja su 139 natjecatelja, 101 mentor i 23 članova Povjerenstva. Organizatori natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatsko geografsko društvo uz domaćine OŠ Lijepa naša te Krapinsko-zagorsku županiju i Općinu Tuhelj.

Drugog dana natjecanja učenici su pisali istraživačke radove, a za mentore je organizirano stručno predavanje u Hotelu Well Termi Tuhelj.

Hrvatsko Zagorje, Bajka na dlanu obiluje ima šumama, dvorcima i kurijama, muzejima, termalnim izvorima, crkvicama, stazama, vinogradima i vinskim putovima, ukusnom hranom, dragim ljudima, pričama, legendama i „popevkama“.  O bogatstvu ponude u svojim su predavanjima govorila Sanja Škrinjar, voditeljica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije. Barokni dvorac Veliki Tabor koji priča brojne priče i legende predstavila je voditeljica Dvora Veliki Tabor Renata Dečman, mag. hist. Sadržaje koje nudi Muzej „Staro Selo“ Kumrovec predstavila je muzejska pedagoginja Tatjana Brlek.

Poučne staze i zanimljive programe Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije Zagorje zeleno, prezentirala je ravnateljica Dijana Hršak.

Mentori su s pozornošću slušali izlaganja i nadamo se da smo ih motivirali da posjete Zagorje sa svojim školama na terenskoj nastavi.